Bratislavskej detskej nemocnici dnes chýba viac lekárov ako vo štvrtok

02.12.2011 Bratislava

Bratislava 2. decembra (TASR) - Bratislavskej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v súčasnosti chýba viac lekárov, ako tomu bolo vo štvrtok 1. decembra. Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická, do práce dnes nenastúpilo 66 lekárov. Vo štvrtok ich neprišlo 39. Dôvodom ich neprítomnosti je podľa jej slov práceneschopnosť alebo ošetrovanie člena rodiny.

Na troch klinikách je tak zabezpečovaná iba akútna zdravotná starostlivosť, a to na detskej chirurgii, oddelení patologických novorodencov a klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny. Na ostatných klinikách sa poskytuje aj plánovaná starostlivosť. \"Situáciu zvládame,\" povedala Kamenická.

\"Únava určite je, ale tá bola aj predtým. Momentálne sme ešte v dostatočnej fyzickej a psychickej kondícii to zvládať,\" povedal pre TASR jeden z lekárov v detskej nemocnici. Akútna zdravotná starostlivosť sa podľa jeho slov poskytuje a situácia sa zvláda bez toho, aby došlo k ohrozeniu zdravia a života detských pacientov. \"Rozvrhli sme režim práce. Zredukovali sme starostlivosť na neodkladnú, čo je logické, a nastavili sme to tak, aby sa aj lekári mohli zregenerovať, a snažíme sa hľadať východisko,\" uzavrel.
 

Vyberte región